منتدى سعادة القلوب
السلام عليكم لقد تم تحويل المنتدى الا رابط التالي
www.saa3aadh.eb2a.com
منتدى سعادة القلوب
السلام عليكم لقد تم تحويل المنتدى الا رابط التالي
www.saa3aadh.eb2a.com
منتدى سعادة القلوب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى سعادة القلوب

منتدى سعادة القلوب
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
أهلا بك من جديد يا زائر آخر زيارة لك كانت في الخميس يناير 01, 1970
آخر عضو مسجل محمد شاذلى محمد فمرحبا به
 
 
 
 
 
 


 

 الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
مملكة الاحزان:(
~> مراقب عام <~
~> مراقب عام
مملكة الاحزان:(


عدد المساهمات : 372
تاريخ التسجيل : 19/09/2010
الموقع : العاصمه

الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور  Empty
مُساهمةموضوع: الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور    الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور  I_icon_minitimeالإثنين يناير 31, 2011 9:37 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور

بحييكم من محل فطاطرى وايت انجل
وهقدم لكم الفطير باللحمه المفرومه
والفطير بالجبنه سخن من الفرن اليكم
مباشره ههههههه بس مش مسؤله عن
الى هيحصلكم لما تشوفوه وتدوقوه
انتم احرار بقى هههههههههه
يلا بلاش رغى ندخل فى الموضوع علطول
اولا العجينه بتاعه الفطير المشلتت ده
هى هى ممكن تتعمل فطير مشلتت ساده
وممكن تتحشى زى الى عملتها انهارده
وممكن تتعمل زى البيتزا البلدى
الى بنشوفها عند الفطاطرى وده بيبقى زياده انك تحطى اضافه عليها من فوق
يعنى الحشوة بتبقى من بره وجوه


المقادير
بصى العجينه ده بنسميها عجينه صايمه
يعنى عباره عن
دقيق وماء فقط
من غير اى اضافه بعنى ولا زيت ولا خميرة ولا بيكنج بودر
انا استعملت كيلو دقيق
بيديكى فطيرتين كبار
ذرة ملح
ماء للعجن حسب الدقيق ما ياخد
وده اضافه من عندى معلقه محسن خبز
زيت ذرة بس ده مش للعجينه ده علشان التوريق
وممكن سمن بلدى طبعا
او زيت على سمن زى ما انتى عاوزة


الطريقه
بنحط كل المكونات مع بعض
وبنعجن كويس اووووووى بالماء
لغايه ما نحصل على عجينه متماسكه
بس مش ناشفه اوووووى
يعنى ممكن تلاقيها بتلزق بسيط فى ايدك
وتعجنى وده اهم نقطه كويس ييجى ربع ساعه وده بيخلى العجينه يبقى كويسه وانتى بتفرديها ومش تتقطع منك
وبعدين هيبقى عندك عجينه ناعمه ومتماسكه تقسميها نصفين
وكل نصف تقسمييه على 6 قطع
متساويين بالسكينه وبالتقريب كده
وبعدين تحطى عليهم زيت كويس اوووووى من فوق وتحت
وتسيبيهم يرتاحوا وده اهم نقطه لازم
العجينه ترتاح على الاقل ساعه
علشان تتفرد معاكى بسهوله
بعد كده هنجيب جزء من العجينه بعد ما ارتاحت ونفرش الرخامه بالزيت
ونفرد العينه بالنشابه او بالايد هتلاقيها بتمشى معاكى كويس اوووى
زى اللبان كده ومش بتتقطع
وحتى لو اتقطعت منك متخافيش مش مشكله لانها مش هتبان


الحشوة
انا عملت واحده بالحمه المفرومه
والفلفل الرومى المقطع والزيتون
والتانيه عملتها
جبنه بيضاء زجبنه فلامنك
وجنبه مثلثات ولانشون متقطع
وفلفل رومى
وطبعا ممكن اى حشوة تعجبك تونه
بسطرمه سوسيس سجق
اى حاجه بتحبيها


وعلى فكره نفس الطريقه من غير حشو
هتكلى احلى فطير مشلتت فلاحى وتحدى
هههههههههههه


والصور هتبين لك الخطوات اكتر
اول حاجه فردت جزء من العجينه
وطبقته مربع وبعدين فردت جزء تانى
وحطيت الاولانى جوه التانى كده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدين حطيت الحشو وكررت العمليه تانى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وهكذا لغايه ما نخلص الست اجزاء
وده شكلها بعد ما خلصنا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وده التانيه الى بالجبنه
اول راق حطيت الجبنه لوحدها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

والتانيه حطيت اللانشون الفلفل والجبنه الفلامنك

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وكررت العمليه لغايه ما خلصت الست راقات كلها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وكده حطيتها فى الصينيه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدين تفرديها بايدك على اد الصينيه كده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعدين دخلتها الفرن الساخن جدا وشغل من فوق وتحت وده شكلها لما استوت

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وده بعد لما اقطعتها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



هاه ايه رأيكم انفع افتح
فطاطرى ولا ايه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الحزين
مؤسس الموقع
مؤسس الموقع
الحزين


عدد المساهمات : 1180
تاريخ التسجيل : 11/09/2010
الموقع : في قلب اللي يحبني

الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور    الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور  I_icon_minitimeالثلاثاء فبراير 01, 2011 2:42 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مملكة الاحزان:(
~> مراقب عام <~
~> مراقب عام
مملكة الاحزان:(


عدد المساهمات : 372
تاريخ التسجيل : 19/09/2010
الموقع : العاصمه

الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور    الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور  I_icon_minitimeالثلاثاء فبراير 01, 2011 3:02 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أبو ســــالــــمــ
.. المدير العـام ..
.. المدير العـام ..
أبو ســــالــــمــ


عدد المساهمات : 2033
العمر : 32
تاريخ التسجيل : 22/01/2011
الموقع : حبيـ قلـ في ــب ــبي

الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور    الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور  I_icon_minitimeالخميس فبراير 03, 2011 7:48 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فـــهـــد
مؤسس الموقع
مؤسس الموقع
فـــهـــد


عدد المساهمات : 464
العمر : 33
تاريخ التسجيل : 08/09/2010
الموقع : البيت

الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور    الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور  I_icon_minitimeالخميس فبراير 03, 2011 8:31 pm

يسلمو

تقبل مروري





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sa3adat-el9loob.yoo7.com
broo*
~> عضو نشيط <~
~> عضو نشيط
broo*


عدد المساهمات : 136
تاريخ التسجيل : 02/02/2011
الموقع : فى الدنيا

الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور    الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور  I_icon_minitimeالجمعة فبراير 04, 2011 11:31 am

يسلمو
تحياتى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الفطير باللحمه وفطير بالجبنه ولا احلى فطاطرى من مطبخى وبالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كيكه الكيوي وكيكة البرتقال احلى حلويات 2010 كيك لذيذ لا تحرمي ضيوفك منه
» احلى هدف لمسي
» احلى كلام للبنت السعودية
» احلى مسجات ورسائل 2011
» حلا الماركه حلا جي سوفت احلى حلويات 2010

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سعادة القلوب :: منتديات الحب الاجتماعية :: مطبخ حواء - طبخ - اكلات - طبخ عربي - وصفات-
انتقل الى: